Termeni si conditii

 

Acceptarea termenilor si conditiilor

Folosirea, vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.parfumurilarome.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate mai jos. Prin accesarea site-ului www.parfumurilarome.ro,folosirea, vizitarea, cumpararea de produse,comunicarea,se realizeaza in mod electronic,considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de orice fel de la SC Redimpero SRL.

Prevederi generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea,de pe site-ul www.parfumurilarome.ro,stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului.Vanzator si operator al operatiunilor online este Sc Redimpero SRL,cu sediul in Oradea,Bihor pe strada Mestesugarilor numarul 73,bloc AN 124,Ap.10.,cod unic de inregistrare 34421291,inregistrata  la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bihor.

Relatia dintre parti este guvernata de actele normative:

•OG nr 21/1992 privind protectia consumatorului

•OUG nr 34/2014  privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate 

•Legea nr 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

•Legea 365/2002 privind comertul electronic

Definitii

Contract de vanzare este un contract prin care una dintre parti-vanzatorul-stramuta proprietatea unui bun al sau asupra celeilalte parti-cumparatorul-care se obliga a plati vanzatorului bunul pretului.

Vanzatorul(distribuitorul) este persoana care ofera produsele consumatorului respectand actul normativ OUG nr 34/2014

Consumator(cumparator) este orice persoana fizica sau juridica,care respecta termenii si conditiile contractuale.

Distribuitor este operatorul economic din lantul de distributie,persoana juridica autorizata care,in cadrul activitatii respecta termenii si conditiile  in vederea importarii,comercializarii si transportarii produselor.

Incheierea contractului de vanzare este un act cu efecte juridice din momentul plasarii comenzii de catre cumparator,sub conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator si cumparator.Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator si receptionarii acceptarii comenzii de catre cumparator, intre parti este incheiat un contract generator de drepturi si obligatii ale ambelor parti,asa cum sunt definite  in termenii si conditiile prezente,care sunt parte integranta in acest contract.

Termenii si conditiile sunt intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator.Cumparatorul citeste si accepta termenii si conditiile in care este incheiat contractul in momentul plasarii comenzii.Comanda care genereaza efecte juridice din momentul incheierii contractului de vanzare prin confirmarea si acceptarea comenzii de catre vanzator.Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta termenii si conditiile pe care considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator.

 Continut site si drepturi autor

www.parfumurilarome.ro doreste transmiterea de informatii pertinente prin acest site. Pot aparea insa erori punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator,fara preaviz, sau pot contine erori de operare.Intregul continut al site-ului www.parfumurilarome.ro este proprietatea SC REDIMPERO SRL si a furnizorilor sai, si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996).Folosirea fara acordul SC REDIMPERO SRL, a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare (administrativ, civil sau penal).Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea site-ului www.parfumurilarome.ro de catre dispozitive sau programe automate, sau copierea manuala a continutului, precum si citirea sau publicarea continutului de catre alte companii sau site-uri, pentru a face comparatie sau analiza in vreun fel.Fotografiile si datele sunt folosite cu acordul furnizorului, fie direct, fie prin reprezentantii sai din Romania.

 

Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.parfumurilarome.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.parfumurilarome.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor www.parfumurilarome.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

 

Reclamatii si retururi

Conform O.G. 130/2000, consumatorul are dreptul de a denunta unilateral comanda, notificand in scris, pe e-mail,sau telefonic faptul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare este aplicabila doar  clientilor persoane fizice (art. 2 lit. b). 


Legea mai prevede si faptul ca nu pot fi denuntate unilateral contractele de furnizare a unor produse care prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid (art. 10 lit. c). Astfel, produsele cosmetice,de igiena personala,parfumurile returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, in ambalajul original (inclusiv folia protectoare daca aceasta exista), cu toate accesoriile aferente, fara a reprezenta urme de uzura, modificare sau consum, atat in cazul produselor cat si al accesoriilor ce le insotesc, cu etichetele de garantie intacte si toate documentele originale care le-au insotit (factura fiscala,  instructiunile de utilizare, etc).
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului in maxim 10 zile de la data denuntarii.
La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care contin produse in alta stare decat cea in care au fost livrate, cele a caror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care contin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.


Conform legii, SC Redimpero SRL va inapoia valoarea produselor returnate (exclusiv taxele de transport) in cel mult 30 de zile de la data denuntarii, prin transfer bancar in contul specificat de client. In cazul unor probleme de calitate a produselor sau a unor erori de coletare, rambursul produselor este organizat fizic si financiar de www.parfumurilarome.ro.

 

Preturi si taxe de transport

Preturile afisate in masura posibilitatilor sunt mentinute la aceeasi valoare timp indelungat.Toate preturile produselor în acest site sunt exprimate in RON, si includ TVA. Preturile nu includ taxele de transport. Taxele de transport sunt calculate de sistem si vor fi afisate la finalizarea comenzii sau comunicate de un agent din cadrul societatii SC Redimpero SRL dupa primirea comenzii.Achizitionarea produselor dupa plasarea comenzii poate dura intre 3-5 zile lucratoare.


Promotiile, oferte, reduceri

Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil sau in intervale de timp precizate ca si data exacta pe site sau in cadrul notificarilor.

 

Modalitati de a realiza o comanda:

Comenzile catre noi pot fi trimise telefonic, pe email sau online pe siteul www.parfumurilarome.ro. La comanda sau înregistrarea pe site, va rugam sa ne furnizati corect si complet datele Dvs. sau ale firmei Dvs.

Nici o comanda nu este valida daca nu este confirmata telefonic sau prin email de catre un agent www.parfumurilarome.ro.

Ne rezervam dreptul sa nu onoram comenzi catre clientii care afiseaza un comportament abuziv si un limbaj inadecvat, obscen. Clinetii abuzivi sunt cei care nu respecta procedurile de lucru ale magazinului, personalul angajat, cei care prin actiunile si limbajul lor perturba activitatea, care afiseaza un comportament abuziv si un limbaj licentios.

 

Comentarii produse

Se pot incrie comentarii la fiecare produs comandat si folosit intr-un camp special existent la fiecare produs pe siteul www.parfumurilarome.ro .  Comentariile vor fi verificate de un administrator al site-ului inainte de publicare. Nu vor fi publicate comentariile plasate de useri care nu au comandat produsele de pe site-ul www.parfumurilarome.ro,cele care contin un limbaj necorespunzator, sau care nu fac referire la produsul in cauza, fiind lipsite de relevanta.

 

Dezabonare newsletter:

Dezabonarea de la comunicarile comerciale se poate face direct din newsletter, facand click optiunea “Dezabonare” sau prin exprimarea clar a cerintei intr-un email la adresa : office@parfumurilarom.ro

 

 Declinarea responsabilitatii

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost introduse gresit in bazele noastre de date sau afisate gresit iar livrarea nu a fost efectuata inca, societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Nici o comanda nu este valida daca nu este confirmata telefonic sau prin email de catre un agent www.parfumurilarome.ro.

 

Deteriorarea coletelor in timpul transportului

Limitarea raspunderii in cazul deteriorarii produselor in timpul transportului, atunci cand ambalajul a fost de natura a preveni astfel de incidente. In cazul in care primiti coletul prin curierat rapid si observati o deteriorare a ambalajului, va rugam solicitati agentului sa intocmeasca un proces verbal, inainte de a accepta primirea coletului. Reclamatiile ulterioare nu sunt acceptate de firmele de curierat iar SC Redimpero SRL nu raspunde de primirea coletelor deteriorate de la firma de curierat.

 

Descrierea si proprietatile produselor 

Informatiile cuprinse in descrierile produselor provin direct de la producatori sau reprezentantii lor in Romania. Informatiile produselor nu se pot utiliza pentru stabilirea unui diagnostic medical, si nu angajeaza in nici un fel responsabilitatea noastră. Pentru utilizarea de uleiuri esențiale, uleiuri vegetale, creme, unturi, sampoane etc in scopuri terapeutice, este necesara consultarea unui medic.SC Redimpero SRL nu raspunde de posibilitatea alergiilor sau iritatiilor provocate de parfumurile de pe site-ul www.parfumurilarome.ro.Parfumurile Larome sunt produse in Spania,iar similitudinea asemanarii aromelor cu marile branduri este strict parerea personala a producatorului.Parfumurile Larome sunt asemanatoare,nu sunt identice cu cele ale marilor branduri.Compozitia parfumurilor Larome este asemanatoare cu compozitia marilor branduri.Sticlele parfumurilor Larome sunt cu titlu de prezentare,sunt afisate la fiecare produs in parte,si nu au nici o legatura cu ambalajele si modelele sticlelor cu cele ale marilor branduri.Descrierea produselor este parerea personala a producatorului si furnizorilor.

 

Conditii utilizare produse bebelusi:

 Nu lasati nesupraveghet un bebelus in prezenta produselor cosmetice,parfumurilor adresate copiilor/ bebelusilor sau chiar adultilor

 

Pozele produselor

Imaginile sunt oferite pe site cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot sa difere de imaginile prezentate pe site datorita modificarii design-ului, ambalajelor, schimbarii imaginii de brand, fara sa primim o notificare prealabila de la producatori/distribuitori.

Va rugam sa tineti cont ca nuantele si caracteristicile pot fi diferite in realitate, depinzand si  de setarile de culoare ale monitorului dumneavoastra. Un reprezentat al www.parfumurilarome.ro va raspunde la orice intrebare legata de descrierea produselor adresata pe email sau telefonic.

 

Politica de confidentialitate(Siguranta Datelor Personale)

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice,www.parfumurilarome.ro are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.Scopul colectării datelor este:  reclama, marketing, publicitate, comert online.Sunteţi/nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru completarea facturilor care contin aceste date. Refuzul dvs. determină anularea comenzilor.

Toate informatiile despre clientii nostri sunt protejate impotriva oricarei utilizari abuzive.Informatiile pe care le furnizati sunt complet confidentiale si nu vor fi furnizate catre terti.Datele cu caracter personal vor fi folosite doar pentru activitatile asociate cu executarea comenzii.

 Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari ( firme curierat) :Fan Courier.Cargus etc..

 Concomitent cu inregistrarea puteti opta in mod ferm pentru a primi sau nu pe adresa de email informaţii periodice despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de www.parfumurilarome.ro.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*.

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată catre www.parfumurilarome.ro ,Carmen Mladin administrator societate pe adresa de email office@parfumurilarome.ro.

 De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

 

 Observaţie:

 

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială).Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

 *orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar din conducerea unitatii(administrator, director general, director economic), fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola (dupa 3 introduceri gresite a parolei contul se blocheaza). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea . In cazul in care  unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.

 Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu si sunt instruiti periodic cu privire la regulile de folosire a datelor personale in conformitate cu prevederile legale in vigoare;Orice operatiune de colectare si/sau modificare a datelor cu caracter personal de catre utilizatori se  inregistreaza permanent (se inregistreaza utilizatorul, data, ora si tipul modificarii); de asemenea sunt inregistrate si toate logarile si delogarile tuturor utilizatorilor la baza de date.La intervale de timp (3 luni) se efectueaza o copie de siguranta a bazei de date;

 

Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt in incaperi la care accesul este restrictionat; unitatile de calcul au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi (Kaspersky Anti-virus).Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare (facturi, avize de insotire a marfii, contracte comerciale).

 

 Forta majora

Forta majora scuteste de raspundere partea care o invoca în conditiile prevazute de legislatia româna în vigoare.

 

 Dispozitii finale

www.parfumurilarome.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.parfumurilarome.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

 Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Oradea, Romania.

Cumparatorul se obliga sa citeasca si sa aprobe termenii si conditiile acestui site.